All news

Read all about ethics and our resources, events and projects worldwide

null SKISD 2015: 3rd International Symposium on Sustainable Development, 13-15 November 2015

Professor Alexander Ageev took part in the International Symposium on Sustainable Development SKISD2015 (November 13-15) as a spokesperson on major geopolitical themes and as representative of Globethics.net Russian program. In the Symposium were discussed a number of significant problems in modern society and relationships between different countries. 
 
The symposium focused on two areas:
- The system of Christian moral values in economic theory;
- Harmony of the state, civil society and the church - the basis of sustainable social and economic development.
 
Professor Ageev spoke on the topic "Good faith as an economic challenge" and led a plenary where he further discussed "The spiritual development of society and the individual from the standpoint of Christian morality and theology. Actual problems of the modern theory of social development".
_______________________________________________________________________
 
SKISD 2015: 3-й Международный симпозиум по устойчивому развитию, 13-15 ноября 2015 
 
Профессор Александр Иванович Агеев принял участие в Международном симпозиуме по устойчивому развитию SKISD 2015 (13-15 ноября) в качестве модератора заседания, а так же представителя региональной программы Globethics.net. Александр Иванович в своем выступлении затронул влияние с геополитической ситуации на формирование и изменения нравственных установок общества. В рамках симпозиума, так же были затронуты ключевые проблемы в современном обществе и их влияние на межгосударственные отношения. 
 
Симпозиум был посвящен двум направлениям:
-Система христианских нравственных ценностей в экономической теории;
-Гармония государства, гражданского общества и церкви – основа устойчивого социально экономического развития;
 
В ходе симпозиума, профессор А. И. Агеев выступил с докладом на тему "Добросовестность как экономический вызов", а так же выступил модератором заседания, в части обсуждения темы:  «Духовное развитие общества и человека с позиции Христианской нравственности и богословской науки. Актуальные проблемы современной теории общественного развития».